Kjøpte aksjer for 12 millioner kroner

14. februar 2024By Morten1 MinutesIn Internasjonal fotball, Premier League

Erling Braut Haaland har beveget seg ut på aksjemarkedet igjen.

Denne gangen har Manchester City-stjernen kjøpt 700.000 Nykode-aksjer, skriver Finansavisen tirsdag.

Gjennom sitt investeringsselskap Pillage 3 skal fotballstjernen ha aksjer for 12 millioner kroner i Nykode Therapeutics. Avisen skriver at aksjene trolig ble kjøpt på et stort blokksalg i forrige uke.

Videre skriver de at Haalands investeringer har fått en god start siden september. Blant annet kjøpte han aksjer i bilfraktrederiet Höegh Autoliners til 73 kroner og siden har kursen økt til 128 kroner.

Det betyr 80 prosent avkastning på noen få måneder, inkludert utbytter, skriver Finansavisen.

GODE INVESTERINGER: Haaland har truffet godt på aksjemarkedet.

Nykode satser på kreftbehandliing med immunterapi, og har etterhvert fått mange kjente investorer. En rekke av disse har vært med på kursfallet siden toppen i 2021.

Haaland er nå inne på listen over de 32 best betalte idrettsutøverne i verden. Ifølge Forbes tjener nordmannen nærmere 550 millioner kroner i året, hvorav 430 av disse millionene kommer fra klubben. Sponsorinntekter kommer i tillegg.